torstai 22. kesäkuuta 2017

Kahvikekkerit

Nyt kun on kylmää, märkää ja myrskyisää on hyvä kirjoitella vaikka useampikin julkaisu tänne blogiin. Yhdenlaista ilmaista kesäpäivän puuhaa sekin!

Raparperimme antaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa kunnon sadon. Hurraa! Noin viiden vuoden helliminen kantaa hedelmää.
Päätimme leipoa raparperista keikauskakun ja siihen kaveriksi omatekoista jäätelöä. Kutsuimme mummon iltakahville ja aloimme hommiin.
Jäätelö tehtiin kauramaidosta ja kaurakermasta koska kaksi jäsentä perheestämme ovat maidolle allergisia. Hyvin onnistui vaikka resepti olikin tavalliselle maidolle ja kermalle. Teimme vain pienen erän ja se ehti juuri ja juuri jähmettyä kolmessa tunnissa sopivan pehmeäksi.
Saimme myös pojat innostumaan hommasta kun kuulivat että teemme jäätelöä. Ihmetys oli suuri kun homma aloitettiinkin keittämällä! Ihmeellinen on maailma 😉
Raparperikakku tehtiin vanhalla hyvällä luottoreseptillä. Kakku on perheemme maidottomille sopiva, mutta myös gluteeniton, sillä perheessämme on lisäksi kolme joille vehnä ei sovi.
Valmiista annoksesta unohtui ottaa kuva ennen kuin kaikki olikin jo syöty. Hupsista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti